Ablakcsere árak – az olcsóbb drágább 3. rész

Az ablakcsere árak az alábbi szolgáltatások árait tartalmazhatják:

  • szállítás
  • bontás
  • beépítés
  • párkány felszerelés
  • redőny, szúnyogháló felszerelés
  • bontott termékek elszállítása
  • utólagos helyreállító kőműves munka

Tartalmazza az Ön által kapott ajánlat fenti szolgáltatások árait? Pontosítsa a vállakozóval, mielőtt egy olcsó árajánlat mellett dönt!

Szakmai tanácsot itt kérjen!

Ingyenes árajánlatot itt kérjen!

Sokan nem is gondolják, hogy egy nyílászáró milyen nehéz, és milyen sok helyet foglal el. Ebből következik, hogy csak teherautóval lehet szállítani, és egy ember nem is tudja mozgatni, le- és felpakolni. Természetesen nem a gyárból fogja a beépítő gárda kiszállítani a nyílászárókat, redőnyöket, hanem a kereskedő raktárából.

ablakcsere árak

Miután a beépítő munkatársak felhordták a nyílászárókat, redőnyöket, párkányokat, segédanyagokat, szerszámokat a helyszínre, kezdődhet a bontás. Leveszik a régi nyílászáró szárnyakat, majd a tokok kivétele következik. Ez úgy történik, hogy átvágják a tokot egy célszerszámmal majd feszítővassal kifeszítik. A bontás az ablaknyílás megtisztításával ér véget. A bontás csak abban az esetben nem része az ablakcsere folyamatának, ha új építésről vagy tokba építésről van szó.

Az ablak beépítés a következő lépésekből áll.
A nyílászáró tokot minimum 12 cm hosszúságú csavarokkal  becsavarozzák a falba , majd a tok és a fal közötti rést kifújják PUR-habbal. Ha a PUR-hab megszáradt, levágják a felesleges habot, majd felteszik a nyílászáró szárnyakat a tokra. Ügyelni kell arra, hogy se túl sok, se túl kevés hab ne kerüljön a résbe, mert előbbi esetben a PUR hab eldeformálhatja a tokot, utóbbi esetben pedig nem szigetel rendesen, így ablakcsere után is befúj majd a szél. Ezután következik a külső és a belső párkány felrakása, majd takaróléccel befedik a PUR-habot.

Az árnyékolók, redőnyök, szúnyoghálók csak ezután kerülnek felszerelésre, kivételt képez a pliszé szúnyogháló. Amennyiben pliszé szúnyoghálót vásárol, annak pontos méreteit csak akkor lehet megállapítani, ha már készen vannak az egyéb burkolatok pl. padló is.

 

ablakcsere árak

 

Miután munkatársaink mindent beépítettek és felszereltek, minden nyílászáró, redőny, árnyékoló, szúnyogháló a helyén van, munkatársaink minden beépített szerkezet működését megmutatják, és elmondják a tisztítás, karbantartás fontosságát.

Az ablakcsere árak nagyon fontos része a bontott szerkezetek, törmelék elszállításának ára. Az építési bontás termék veszélyes hulladék, nem lehet kidobni a háztartási hulladék gyűjtőkbe. Annak elszállítása és ártalmatlanítása kb. 7.000-15.000 Ft+ ÁFA összegbe kerül az ablak, nyílászáró darabszámától és nagyságától függően.

 

ablakcsere árak

 

Tégla épületeknél általában szükség van utólagos kőműves helyreállító munkára, ugyanis bármennyire vigyáznak kollégáink, a bontás során sérül a káva. Ezt a munkát általában egy másik napon végzik a kollégák.