ABLAKCSERE BUDAPEST – hogyan kezdjünk hozzá?

Ablakcsere – hogyan kezdjünk hozzá? Ha elhatározta, hogy lecseréli régi, elavult ablakait – mielőtt eldönti, hogy milyen ablakot választ – ismerje meg a legfontosabb szakszavakat.

Például  profil, beépítési mélység, vasalat, 2 rétegű üveg, 3 rétegű üveg, U érték, toktoldó, légkamrák száma, argongáz, higroszellőző.
Ez azért fontos, hogy tudjon kérdezni a kereskedőtől, és megértse, hogy az egyik ablak miért jobb, mint a másik, és miért drágább, mint a másik.

Kamraszám: A profil levegőcelláinak száma.
Beépítési mélység: A profil vastagságát jelenti. Általában a légkamrák számával egyenes arányban nő. A beépítési mélység növelése javítja az ablak és ajtó statikáját, hő- és hangszigetelését.
Üvegezés: A szárnyba szerelt üvegrétegek száma, ami általában kettő, vagy három
Argongáz: A jó minőségű hőszigetelt ablakok üvegei között nemesgázt találunk, melyek közül az argon a legelterjedtebb. Az argon sűrűsége kisebb a levegőnél, ezért rosszabbul vezeti a hőt.
Low-E : A Low-E bevonat olyan ultravékony, nagy hatékonyságú aktív nemesfém-réteg, mely lehetővé teszi a napenergia hasznosítását télen. A fény és a napsugárzás szinte akadálytalanul jut be a helyiségbe, ezzel szemben az épületben keletkezett meleg belül marad.
Ablakok U értékei:
Az ablakok esetében háromféle U értéket különböztetünk meg:
Uw (w = window) – ablak össz-hőátadási együtthatója
Ug (g = glass) – üvegezés hőátadási együtthatója
Uf (f = frame) – tok hőátadási együtthatója

műanyag ablak, fa ablak árajánlat kérés

Ablakcsere előtt azt is el kell döntenie, hogy fa vagy műanyag nyílászárót választ otthonába. Ha szereti a természetes anyagokat, válasszon inkább fa ablakot. Az ár is döntő tényező egy választásnál. Ha műanyag ablakot választ, jóval kevesebb pénzbe fog kerülni, és festegetnie sem kell soha többet. Kapható már nagyon szép fa utánzatú fóliás ablak is.

  • fehér  bukó-nyíló 150×150 ablak ár: 31.096 Ft + ÁFA
  • egy oldalon színes bukó-nyíló 150×150 ablak ár: 39.803 Ft + ÁFA
  • két oldalon színes bukó-nyíló 150×150 ablak ár: 43.534 Ft + ÁFA
  • Primus fa (kezeletlen) bukó-nyíló 150×150 ablak ár: 75.748 + ÁFA