ABLAKCSERE BUDAPEST – mire figyeljünk?

Az ablakcsere nem könnyű vállalkozás egy laikus számára. Ha már eldöntötte, hogy belevág, néhány kérdést fontos átgondolni.
Milyen vastag legyen a ablak profil, hány rétegű üveget tegyenek a profilba? Milyen gyártmányú legyen az ablak profil? Milyen színű legyen az új ablak. Ezek nagyon fontos kérdések.

A német ablak profilok nagyon jó minőségűek és nagy a választék belőlük. Jó ár-érték aránnyal rendelkeznek. Mindenféleképpen német profilt ajánlok. Salamander , Kömmerling , Gealan már bizonyítottak.

70-90 mm közötti profil vastagságú ablakot, ajtót érdemes választani. Már egy 70 mm profil vastagságú 2 rétegű üveges, argongázos ablak beépítésével is sok pénzt takaríthat meg egy hagyományos, idősebb tégla lakásban vagy panel lakásban. Lényeges, hogy 70-74 mm profilvastagság 5-6 légkamrával párosuljon. Ne válasszon 70-74 mm profilvastagságú 7-8 kamrás ablakot, mert a kamraszám a falvastagság rovására megy, ami a stabilitást csökkenti.
Passzívházba mindenféleképpen 80-90 mm vastag ablak profilt válasszon, 3 rétegű üvegezéssel.

műanyag ablak, fa ablak árajánlat kérés

Sokan nem tudják, hogy már nem csak fehér ablakot lehet vásárolni, hanem színeset is. Ablakcsere esetén, lecserélhetjük színesre megunt fehér ablakainkat. Vannak fautánzatú fóliás ablakok, melyek a megszólalásig hasonlítanak a fa ablakra. Mikor nemrégiben új szállító kolléga kezdett dolgozni nálunk, a fóliás ablakra azt hitte, hogy fából készült, és nem akarta elhinni, hogy bizony az nem fa, hanem műanyag.

Az új ablak üvegezése nem feltétlenül kell, hogy átlátszó legyen. Nagy választék van ma már fehér színű katedrál üvegekből. Mellékhelyiségekbe kifejezetten ajánlom. A fehér katedrál üvegek is ugyanolyan jó hőszigetelési értékkel rendelkeznek, mint az átlátszóak.