Ablakcsere történetek 2.

Egy ablakcsere története avagy hogyan lettem nyílászáró kereskedő?

Jó pár évvel ezelőtt ismerősöm elhatározta, hogy kicserélteti régi nyílászáróit. Megrendelte egy kereskedőnél, előleget fizetett és várta a nyílászárókat. Jó pár hét eltelt már, de a nyílászárók nem érkeztek meg. Mikor érdeklődött, hogy mikor fogják beszerelni az új ablakokat, azt a választ kapta, hogy még nem gyártották le a gyárban. Már több, mint két hónap eltelt, de a nyílászárók még mindig nem érkeztek meg. Utána azt a választ kapta, hogy az ablakok már megérkeztek, de törött üveggel, ezért újra kell őket gyártani. Három hónap is eltelt, ekkor  ismerősöm már nagyon aggódott, és érdeklődött a gyárban is, hogy mikor fogják legyártani az ablakokat. Ekkor derült ki, hogy a kereskedő még meg sem rendelte. Közben az ismerősöm rendőrségi feljelentést tett.  A cég időközben megszűnt, ismerősöm a pénzét sosem kapta vissza.

ablakcsere

Az ablakcsere pedig egyre égetőbbé vált számára, és persze nem bízott már senkiben. Miután kereskedelmi végzettséggel rendelkezem, és kereskedelemben vállalkoztam már akkor is, elhatároztam, hogy segítek neki, nehogy még egyszer pórul járjon. Megkerestem nyílászáró gyártókat, megismerkedtem a gyártási folyamatokkal, tárgyalásokat folytattam, prospektusokat, műszaki leírásokat olvastam, nyílászáró metszeteket hasonlítgattam egymáshoz, egyszóval elmélyedtem a nyílászárók világában. Minél inkább megismertem a szakterületet, annál inkább megtetszett.

A megfelelő szakemberek kiválasztása

De nemcsak jó ablakra, ajtóra volt szükségem. Ki fogja felmérni és beépíteni ismerősömnél a nyílászárókat? Mikor láttam a nyílászáró szakma buktatóit, már bizonyossá vált számomra, hogy nagyon sok minden a beépítők hozzáértésén, szakértelmén múlik. Vásárolhatok én akármilyen jó és szép ablakot, ha rosszul mérik fel és rosszul építik be a nyílászárókat, csak kidobott pénz az ablakon. Érdeklődtem a gyártóknál, ismerettségi körben, előfordult, hogy kihívtam magamhoz próbaként felmérni nyílászáró beépítőt. Elméletben már tudtam, mit és hogyan kell csinálni. Egyszóval „vizsgáztattam” a beépítőket, csak ők nem tudtak róla. A vizsgán csak egyetlen egy vállalkozó ment át. Vele megállapodtam, hogy felméri és beépíti ismerősöm lakásában a nyílászárókat, én pedig megrendelem az ablakokat az általam kiválasztott gyárban.

Időközben még felvetődtek további kérdések is például, hogy hol vegyek párkányt, takarólécet, redőnyt. Az ablakok 4 hét múlva elkészültek, addig időm nagy részét a párkányos és redőnyös felkutatásával töltöttem.
Újabb kérdés: Hova fogom vinni a kibontott ablakokat? Felkutattam egy helyet, ahova el lehet vinni a nyílászárókat, és ott ártalmatlanítják. Az ablak ugyanis veszélyes hulladék, nem lehet csak úgy kidobni a szemétbe. Ezen felül komoly bírságot kockáztat az, aki ilyen módon jár el.
De ki fogja kiszállítani az ablakokat? Béreltem egy teherautót  1 napra, szerencsére a beépítőnek volt jogosítványa és hozott magával egy segédmunkást is, aki segített. A nyílászárók ugyanis nagyon nehezek, egy ember nem tudja mozgatni.

Elérkezett a nagy nap, reggel 8 órára már ott voltunk ismerősöm lakásában, kezdődhetett az ablakcsere. A beépítő és kollégája nagyon szépen dolgoztak. Én állandóan a sarkukban voltam, figyeltem minden mozdulatukat. Mindent el kellett magyarázniuk: mit, miért és hogyan csinálnak. Szerintem, biztos, hogy az idegeikre mentem, de miután hallották ismerősöm történetét, elnézték ezt nekem. A nyílászárók gyönyörűek lettek, a fűtésszámla csökkent, úgyhogy azóta már többször is megtérült az ára.

ablakcsere

Az ismerősöm kb. 2 hónap múlva felhívott telefonon, hogy a szomszédjánál le tudnám-e bonyolítani az ablakcserét. Így kezdődött, s azóta folyamatosan vannak  megbízásaink. A beépítő csapat már bővült, új munkatárs csak megbízható, munkájára igényes, lelkiismeretes, jó szakember lehet.

Kattintson a zöld mezők valamelyikére, és megnézheti nyílászáró választékunkat vagy ingyenes árajánlatot kérhet.

műanyag ablak 150X150

fa ablak 150X150

műanyag ablak, fa ablak árajánlat kérés