Beltéri ajtó csere – milyen felületű ajtót szeretne?

Beltéri ajtó csere első lépései közé tartozik, hogy kiválasztjuk a beltéri ajtó felületét, felületkezelését. Ekkor nem az ajtó színéről, hanem a felület anyagáról döntünk. Ha kiválasztottuk a felületet, ezen belül választhatunk színt, mintát, üvegezés mintát.

A beltéri ajtó felülete lehet:

  • festett
  • portadekor fóliás
  • portasynchro 3D fóliás
  • portadur fóliás
  • portaperfect 3D fóliás
  • CPL HQ
  • HPL
  • Furnéros

beltéri ajtó csere

Az akril, standard vagy prémium festékkel festett, a portadekor, portasynchro 3D, portadur, portaperfect 3D fóliás és furnéros felületű ajtókat lakásokba, lakóházakba ajánljuk.
dekorfólia, mint a szintetikus felületek általában, egy papír alapú színes fotó a kívánt fa felületről. A  gyártás során ezt a színes felületet impregnáló és felületet keményítő lakkréteggel vonják be. Ebből keletkezik egy közepes mechanikai ellenállású ajtófelület.

A HPL, a CPL HQ 0,2,  0,7 mm fóliás  és a poliészter festék felülettel rendelkező ajtókat forgalmas helyekre, hotelekbe, középületekbe, irodákba ajánljuk.
CPL  (Continuous Pressed Laminate -folyamatosan préselt laminátum) olyan rétegelt felület, melynek rétegei dekorpapír alapra több rétegben felhordott vízzáró, impregnáló és kemény bevonatokból áll. A gyártás során alkalmazott nagy nyomás, magas hőmérséklet valamint a felhasznált anyagok segítségével lesz különösen ellenálló a CPL felület.

Lakóházak esetében is előfordulhat, hogy egyes helyiségekben nagy az igénybevétel. Pl. gyerekszobába nem ajánlok könnyen sérülő furnéros felületű ajtót. Válasszon inkább strapabíróbb CPL felületű nyílászárót. Ez a közepesen vastag laminátum természetes megjelenést biztosít, de nagyfokú ütés- és karcállósággal rendelkezik.

Beltéri ajtó csere során az ár sem elhanyagolható kérdés a kiválasztásnál. Ha elsődleges szempont az ár, akkor az olcsóbb festett vagy fóliás ajtókat, míg ha ragaszkodik a természetes anyagokhoz, akkor furnéros felületű ajtót válasszon.

Ha szeretné szebbé varázsolni otthonát, lépjen kapcsolatba szakértőnkkel most vagy kérje ingyenes online katalógusunkat a zöld mezőre kattintva!

műanyag ablak, fa ablak szakmai segítség.