Panellakás ablakcsere

Panellakás ablakcsere előtt javasolom, hogy fedje le a padlót és a bútorokat műanyag fóliával, mert ez a munka sajnos porral jár.

Az ablakcsere első lépéseként a kollégák felhordják az új ablakokat, ajtókat, redőnyöket, szúnyoghálókat, párkányokat, takarólécet és a szerszámokat.

Leveszik a régi nyílászáró, ablak, ajtó szárnyakat, majd a tokok kivétele következik. Ez úgy történik, hogy átvágják a tokot egy célszerszámmal majd feszítővassal kifeszítik. Ez a munkafolyamat elég nagy kosszal jár.

Ezután megtisztítják az ablak nyílást, és már kezdődhet is a beépítés.

A nyílászáró tokot becsavarozzák a falba minimum 12 cm hosszúságú csavarokkal, majd kifújják PUR-habbal a tok és a fal közötti rést. Ha a PUR-hab megszáradt, levágják a felesleges habot, majd felteszik a nyílászáró szárnyakat a tokra.  Nagyon fontos, hogy se túl sok, se túl kevés hab ne kerüljön a résbe, mert előbbi esetben eldeformálhatja a tokot, utóbbi esetben pedig nem szigetel rendesen, így ablakcsere után is befúj majd a szél.

Ezután következik a külső és a belső párkány felrakása, majd takaróléccel befedik a PUR-habot.

 

panellakás ablakcsere

 

Panellakás ablakcsere után nem kell helyreállító kőműves munkát végezni, legfeljebb glettelés vagy festő munka szükséges.

Az utolsó munka a redőnyök és szúnyoghálók felszerelése.

Végül a szerelők összeszedik a szemetet, és  a kibontott ablakokkal, ajtókkal együtt elszállítják. Ez nagyon fontos része a munkának, mert a kibontott anyag veszélyes hulladék, azt nem lehet kidobni a háztartási szeméttel.

Amennyiben az erkélyajtóra pliszé vagy vízszintes mozgatású rolós szúnyoghálót rendel az ügyfél, az erkélyajtó beépítése után kell lemérni a pontos méretet. Miután mi mindent mm pontossággal gyártatunk le, kb 1 hét múlva, a szúnyogháló elkészülte után kerülhet sor a szúnyogháló felszerelésére.

Szeretné megtudni, hogy mennyibe kerülne az Ön lakásában az ablakcsere?

Kattintson a zöld mezőre, és kérjen ingyenes árajánlatot most!

műanyag ablak, fa ablak árajánlat kérés

Vagy keressen elérhetőségeinken!

műanyag ablak, fa ablak szakmai segítség