Műanyag ablak beépítése – csak szakemberrel!

A műanyag ablak beépítése nem egyszerű feladat, lehetőség szerint bízza tapasztalt szakemberre. A szakértelem mellett minőségi szerszámokra is szükség van.

Először a falnyílásokat kell előkészíteni, megtisztítani.

A beépítő szakemberek a nyílászárókból a szárnyakat  leszerelik.

A tokot a falnyílásba illesztik, műanyag alátét lemezekkel vagy faékkel kiékelik, ügyelve hogy az ablak függőleges álljon.

A beállítást követően a szerelőfuraton keresztül előfúrnak a falazatban a rögzítő csavaroknak. Az elkészült furatokba speciális csavarbehajtóval behajtják a tokrögzítő csavarokat, melyeknek a tok sarkától legfeljebb 200 mm-re, egymástól legfeljebb 600 mm-re kell elhelyezkedniük.

A tok rögzítése után vissza kell helyezni a nyílászáró szárnyakat a már rögzített tokba.

műanyag ablak beépítése

Funkciópróba után az ablak vagy ajtó tok és a falnyílás közötti hézagot hőszigetelő anyaggal kell tömíteni ügyelve arra, hogy se túl kevés, se túl sok hőszigetelő anyag ne kerüljön oda. Ha kevés purhabot fújunk a hézagba, akkor nem fog megfelelően szigetelni, ha sokat, akkor akár el is deformálhat a tok. A tömítő hab kb. hat óra elteltével vágható, faragható.
A purhab érzékeny a napsütésre, így állagának megóvása érdekében  le kell takarni műanyag takaróléccel, illetve le kell vakolni.

Az műanyag ajtó, műanyag ablak beépítése a vasalatok finombeállításával végződik. A finombeállítás nem a beépítési hibák korrigálására való. Javasoljuk, hogy műanyag nyílászáróinak beépítését bízza szakemberre. Nálunk megrendelheti a nálunk vásárolt nyílászárók szakszerű beépítését is, kattintson IDE
vagy kérjen ingyenes árajánlatot ITT!

műanyag ablak, fa ablak árajánlat kérés

Amíg egyéb építőipari munkálatok folynak az épületben, ne távolítsa el az ablakot védő műanyag fóliát! Ügyeljen azonban arra, hogy 1 hónapnál tovább ne maradjon a nyílászáró felületén a fólia!
Vakolás esetén javasoljuk a teljes felület letakarását védőfóliával, hogy szennyeződés ne károsítsa a felületet, és ne okozza a vasalat szorulását.