Redőnyök, szúnyoghálók

Műanyag redőny, a legkeresettebb redőny típus

A külső tokos műanyag redőny a legkeresettebb redőnytípus, mivel ára igen kedvező, Könnyen felszerelhető és könnyen működtethető, teljes sötétítésre is használható, bármilyen tokrendszerrel alkalmazható.

 

kulso_tokos_muanyag_redony

redőnytok, Lindab tokszerkezet, belül csapágyazott tengely. Vakolható tokos kivitel is alkalmazható új építkezéseknél vagy felújításoknál.

redőny lefutó  22 x 53 mm, kefézve van a csendes működés érdekében, nem kopog az erős szélben sem.

redőny lamellák 37 mm-es UV stabil műanyag lécek, mely 10 színárnyalatban rendelhetőek.
Nálunk már évek óta kapható hőszigetelt –  poliuretán habbal  töltött lamellák felhasználásával készült – műanyag redőny.

Az utolsó végzáró redőnyléc gumírozva van a pormentes záródás érdekében, rejtett ütközővel ellátva. A műanyag redőny alap kivitelben gurtnis automatával készül.

Zsinóros kivitelben is rendelhető.

A redőnytok, a redőny lefutó és a záróléc fehér illetve sötétbarna lehet.

 

A minőségi alumínium redőny

Az alumínium redőny legfőbb jellemzője, hogy minden alkatrész alumíniumból készül, kiváló hőszigetelő télen és nyáron egyaránt, a feltolásgátló pedig  megakadályozza az illetéktelen behatolást otthonába. Ellenáll az időjárási viszontagságoknak, hosszú élettartamú, a széles színpalettának köszönhetően igazítani tudjuk a lakás színéhez.

 

külső tokos alumínium redőny 150X150 ablak

redőnytok alumíniumból készül, és belsejében horganytengelyt használunk, ami a könnyebb mozgatás érdekében kétoldalt csapágyazva van. Az utólag felszerelhető külső tokos kivitel mellett, egyre gyakoribb új építkezéseknél illetve felújításoknál vakolható tok alkalmazása. A vakolható külső tokos redőnyrendszernél a beépített tok utólagosan elvakolásra kerül, így vakolás után az extrudált szerviz lemezen kívül más nem látható a tokból. Az esetlegesen felmerülő javítási munkák a szerviz lemez eltávolítása után könnyen elvégezhetőek.

 

150X150 ablak vakolható tokos redőny

 

A redőny lefutósíne: 22 x 53 mm, anyaga alumínium, melynek belsejét kefével látjuk el, ami nyáron nem lágyul el a meleg hatására, télen pedig nem keményedik meg, ezáltal a redőny működtetéssel járó zajt is lecsökkenti.

 A redőnylamella 39 mm-es kettősfalu alumínium lécből készül, poliuretán habbal (környezetbarát) van kitöltve, ami biztosítja a redőny kiváló hő és hangszigetelését, így a hőszigetelési értékük eléri a K=1,1 W/m2K-t, zajszigetelési értékük pedig 36 dB-t.

 

Felső tokos redőny műanyag vagy alumínium lamellákkal

A felső tokos redőnyt új építésű lakások, házak árnyékolásának elegáns kivitelezésénél használhatjuk.  Felső tokos redőny esetében a redőnytok nem látható, hiszen az ablakszerkezet fölött, a falban helyezkedik el. A redőny használatakor úgy tűnik, hogy az árnyékoló lamellák, közvetlenül a falból ereszkednek alá.

 

felső tokos redőny 150X150 ablak

A beépített redőnytok egyik oldalát csak a vakolat választja el a külső tértől, míg a belső oldalon elhelyezett szerelő nyílás, közvetlenül a lakótérbe nyílik.  Nagyon fontos, hogy a falba épített redőnydoboz, legalább olyan jól szigeteljen, mint maga a fal. A felső tokos redőny, speciális hőszigetelése miatt drágább, mint külső tokos változata.

Régi családi házaknál az úgynevezett kapcsolt gerébtokos ablakok jellemzőek. Ez a fából készült ablakszerkezet egy felső redőnyszekrénnyel van egybe építve, ezért az ablakcsere során a régi nyílászáróval együtt a redőnyszekrényt is el kell távolítani.

 

gerébtokos 150X150 ablak

A felső tokos redőny ilyen esetben tökéletesen pótolja a korábbi redőnyt, sőt kitűnő hőszigetelésének köszönhetően, sokkal gazdaságosabb is.

 

Redőnyeink szúnyoghálóval kombinálva is rendelhetőek

 

Szúnyogháló

 

Anyagát tekintve időjárásnak ellenálló, műanyag bevonatú, láthatatlan, üvegszálas anyagból készül. A redőny hasznos és kedvelt kiegészítő eleme a rovarháló, így az ablakszárny nyugodtan nyitva maradhat, a rovarok nem jutnak be a lakásba.
Nálunk megtalálja a megfelelő típusú rovarhálót ablakra, erkélyajtóra egyaránt:

– fix

– rolós

– oldalra elhúzható

– nyíló szúnyoghálós ajtó

– pliszé

– redőnnyel kombinált